Живко Тодоров ще обяви екипа си след седмица

Първа  пресконференция след Местните избори в неделя дадоха председателят на ПП ГЕРБ в Стара Загора и избран за втори мандат за кмет на общината Живко Тодоров. "Резултатите са много добри. Искам да благодаря на всички, които гласуваха за нас. Това  ни задължава през следващите 4 години да работим много", заяви Тодоров.

Той е категоричен, че ще има промени в екипа му"нуждаем се от подобряване и влизане в подробности в проблемите на старозагорци", допълни градоначалникът. През идната седмица ще бъдат обявени и заместниците на кмета "трима заместници са малко, тъй като се събират много отговорности и няма възможност за задълбочаване. Когато ресорите се разделят ще се работи по-ефективно. През последните две години ние работихме на мускули. В екипа има хора, които не могат да си вършат работата добре", добави кметът.

Тодоров обобщи, че в екипа ще се търсят хора, които са с качества за извършване на работата, а няма да бъде основан на партиен принцип. "През следващите четири години ни предстоят много важни неща и трябва да работим много. „Предстоят промени във всички посоки, искам администрацията да работи по-стегнато, с по-добро отношение към гражданите. Само пред последните дни се добавиха 4,5 млн. лв. за обновяване на още 18 междублокови пространства по ОП "Зелена и достъпна градска среда".

В новоизбрания парламент 50% от старейшините на ГЕРБ са нови. "В общински съвет прави впечатление, че съветниците са млaди хора. Въпреки, че сме мнозинство с 27 представители ние ще работим за развитието на града.„Програмата на Живко Тодоров е и програма на партия ГЕРБ и ние ще я подкрепим в следващите четири години. Ще търсим партньорство с всички представени в ОбС партии, с неравителствени организации, браншови камари и т. н. Идеята е да се обхване целият експертен потенциал на Стара Загора.”, коментира Емил Христов, досегашен председател на Общинския съвет в Стара Загора. Стана ясно, че неговата кандидатура отново ще бъде предложена от името на ГЕРБ за председател на местния парламент.

„Не са поемани ангажименти към никоя от партиите, които ни подкрепиха”, категоричен Тодоров.  Той поясни още, че екипът му няма да бъде партийно ориентиран, а изборът ще се основава на качествата на хората.

В ход са разговори с големи инвеститори, които имат намерение да разположат дейността си в нашия град, което неминуемо ще подобри трудовата заетост в общината, коментира още Живко Тодоров. Вече имаме нови проекти, които чакат да бъдат одобрени. Нужно е максимално бързо да се възползваме от всички възможности, които европейските и национални механизми предоставят за развитието на Стара Загора.

В краткосрочен аспект ще обърнем по- голямо внимание на няколко села в общината, за да подобрим жизнената среда на хората, а с това да решим и техните проблеми.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top