4-годишно дете с опасност за живота след катастрофа

Вчера в 09,05ч. по главен път Стара Загора- Казанлък в посока север, се е движел лек автомобил ”Шкода Фабия”, управляван от 31-годишна жена от Хисаря. При спускане в местността „Дервеня”, поради движение със скорост, несъобразена с пътните условия (мокра пътна настилка и валеж от дъжд), водачът губи контрол над автомобила, който излиза в дясно по посока на движението си, блъска се в мантинела и пропада в гориста местност.

В следствие на настъпилото ПТП, водещото се на задна седалка, без столче и без обезопасителен колан, 4-годишно дете получава разкъсване на ляв крак под коляното. Детето е откарано в УМБАЛ-Стара Загора, след което е транспортирано за лечение в МБАЛ „Св. Георги” – Пловдив, с опасност за живота. Жената е получила охлузни рани, обслужена амбулаторно в УМБАЛ-Стара Загора и освободена, без опасност за живота.

В последния работен ден на миналата седмица около 14,40ч. по АМ „Тракия” се е движел товарен автомобил ”МАН”, управляван от 53- годишен мъж от Айтос. На км.207 лек автомобил ”Дачия Дръстър”, управляван от 38-годишен пловдивчанин предприема маневра „изпреварване” на колона от товарни автомобили и се блъска в товарния автомобил, като реализира ПТП с големи материални щети.

В следствие на удара, водачът на лекия автомобил е получил контузия на главата и загуба на съзнание. Откаран и оставен за наблюдение в отделение „Неврохирургия” на УМБАЛ-Стара Загора. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top