Стартира деветото издание на “Пиеро“

Стартира деветото издание на “Пиеро“

Областният управител  Георги Ранов присъства на откриването на деветото издание на Международен куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО”. Той се обърна към участниците и гостите на форума с думите:

„Приемете сърдечните ми поздрави по повод поредното издание на Международен куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО”! Щастлив съм, че тази международна изява оставя значим принос за Стара Загора, че развива и популяризира професионалното куклено-театрално изкуство и отваря врати към творчески обмен и сътрудничество между куклени творци от Азия, Европа и Америка. Пожелавам на всички Вас много здраве, щастие, дълги и преодолими пътища. Вървете дръзко и усмихнато към мечтите си – Вие творците го можете! Вярвам, че винаги ще ни показвате света в най- ярки цветове! С много уважение Ви казвам „Честит девети старт!” и „На добър час!”.

Международният куклено-театрален фестивал “ПИЕРО” е създаден през 2000 г. по инициатива на Сдружение с нестопанска цел “ПИЕРО”. Той дава, сцена на куклено-театралното изкуство за възрастни в кукления театър. Фестивалът се провежда на всеки две години, между 24 и 29 септември и е отличен от Международното жури на EFFE като носител на знака EFFE label 2015-2016.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top