Старозагорско на четвърто място по изпълнение на програмата за саниране

В старозагорска област Националната програма за енергийна ефективност  е на четвърто място в страната по изпълнението й, това съобщи по време на заседание на Областния съвет по енергийна ефективност Геори Ранов. В областта допустимите за саниране сгради са 859. Броят на регистрираните сдружения на собствениците е 139. Броят на одобрените заявления за интерес и финансова помощ е 96. Също толкова са и сключените договори между общини и сдружения на собственици, както и сключените тристранни договори между общини, областния управител и Българската банка за развитие. Информацията е към 16 септември 2015 г.

„Очаквам в близките месеци да бъдат обновени първите многофамилни жилищни сгради по програмата в областта. Чрез  изпълнение на мерките за енергийна ефективност ще се осигурят по-добри условия на живот на гражданите в тези сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда”, каза Ранов.

По време на заседанието стана ясно още, че на територията на Старозагорска област функционират 56 фотоволтаични, 5 вятърни и 7 водни електрически централи. През 2014 г. най-голям производител на еленергия сред ВЕИ-тата в областта са били водните централи.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top