Откриха изцяло подновеното НЧ“Св.Климент Охридски“

С тържествен водосвет днес беше официално открито изцяло ремонтираното НЧ"Св. Климент Охридски". Специални гости на събитието бяха кметът Живко Тодоров, областният управител Георги Ранов, зам. областният управител Мариана Кръстева, общински съветници и гости.

Ремонтът на старата и порутена сграда бе извършен по решение на Общинския съвет и със средства от Общината.Общата стойност  е 298 626 лв., от които 99 742 лв. е финансирането от МТСП и 198 884 лв. съфинансиране от кандидата. Стойността на строително-монтажните работи е 268 763 лв., за обучение 14 932 лв. и за организация, оперативно управление и изпълнение от страна на ПКБ - 14 931 лв.

Ремонтът включваше  подмяна на  електрическата и ВиК-инсталацията, дограмите - врати и прозорци, както и саниране и топлоизолиране на фасадите. На мястото на балкона е направена нова репетиционна зала.

Кметът Живко Тодоров и директорът на читалището д-р Иван Аяров прерязаха лентата. След това гостите имаха възможност да разгледат новите зали и репетиционни помещения.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top