Багатур участва в грандиозен спектакъл на Набуко

Старозагорската опера ще открие своя предсезонен септември с грандиозен спектакъл на една от най-любимите и популярни опери на Джузепе Верди „Набуко”. Сценичната адаптация за откритата сцена на Античния форум е на режисьора Огнян Драганов и на художника Димо Костадинов. Старозагорската публика ще има възможността да аплодира звездни изпълнители в главните роли – баритонът Венцеслав Анастасов, който в момента прави бляскава международна кариера, ще гостува в ролята на Набуко, Ивайло Джуров, който е един от  най-достойните последователи на голямата българска басова традиция – ще видим в ролята на Захария, а солистката на Старозагорската опера Елена Баръмова ще се представи в своята коронна роля на Абигайл. Младото мецосопрано Михаела Беррова ще дебютира в ролята на Фенена, а Милко Михайлов ще се изяви в ролята на Измаел. Участват още солистите Емилия Джурова, Ивайло Йовчев, Евгени Арабаджиев, хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора. Спектакъла ще дирижира главният диригент на Държавна опера-Стара Загора Ивайло Кринчев, диригент на хора Младен Станев. Спектакълът е със специалното участие на Прабългарска школа за оцеляване „Багатур”.

Спектакълът на операта „Набуко” от Верди ще бъде представен на 17 септември, от 20.00 часа на сцената на Античния форум „Августа Траяна”. Датата е избрана от ръководството на Държавна опера-Стара Загора символично: На 17 септември православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов - отдава се почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.

Старозагорската опера има и специално празнично предложение за именниците София, Софка, Софи, Вяра, Вера, Верка, Надежда, Надя, Надин, Любов, Любомира, Любомир, Люба, Любо, Любчо, Любен. Срещу предоставена лична карта на билетната каса, те ще получат отстъпка до 50% за закупените билети на цени 12, 15 и 20 лева.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top