Десетки свободни места за учители в Старозагорско

Десетки свободни места за учители и възпитатели са обявени на сайта на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора. Преди началото на учебната година училищата отново започнаха да търсят трескаво преподаватели. Прави впечатление, че най-голям е дефицитът на учители по чужди езици, голяма част от обявите са за училища по селата.

Всеки един от интересуващите се за свободни работни места за учители и помощен персонал в училища или детски градини може на сайта на Регионалния инспекторат по образованието да провери", заяви за starozagorci.com началникът на Инспектората по образованието в Татяна Димитрова.

Тя е категорична, че е голямо е търсенето на начални учители и на възпитатели в начален етап, както и на учители по чужд език.Завишеното търсене на учители се обяснява и с влезлите в сила промени в Кодекса на труда, които дават право на директорите да освобождават учители, навършили пенсионна възраст.

Застаряващите учители са сериозен проблем и тревога в системата на образованието, допълни Димитрова, според която огромен е броят на учителите над 55 години в училищата и процентът им се увеличава непрекъснато. На практика кадри има, но няма достатъчно желаещи за работа в училище, допълни началникът  на РИ на МОНМ в Стара Загора. През новата учебна година в област Стара Загора няма да има закрито училище, нито открито ново.

Свободни места за преподаватели в общината са обявили Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски", СОУ "Максим Горки", ПГОХ "Райна Княгиня", както и други учебни заведения и детски градини.

starozagorci.com 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top