Техника за 5,2 млн.лв. в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Апаратура на стойност 5 200 000 лева ще получи УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Тя ще бъде доставена по проект „Изграждане на регионален център за ранна диагностика на онко заболявания". Включва лапароскопска апаратура, скенер и ядрено магнитен резонанс. Ще бъде изградена и централна болнична стерилизация, обясни изпълнителният директор на лечебното заведение доц. Йовчо Йовчев.

Гастроентерологията вече е оборудвана и техниката се ползва, скенерът ще бъде получен на 26 август, а помещенията и площадката за ядрено-магнитния резонанс са в процес на изграждане. По план трябва да са готови до 20 август, а техниката да влезе в употреба в средата на септември.

Изпълнителният диретор,обяви и безплатни прегледи на очни и хирургични заболявания през август. Всеки желаещ ще може да бъде прегледан в определени часове всеки четвъртък (очни болести) и всеки петък (хирургични) след телефонно обаждане на тел. 042/698584 (Очно отделение) и съответно на 042698113, 042698114 (Хирургично отделение), записванията могат да стават денонощно.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top