Детски музей на колела идва в Стара Загора

След успешния си старт през миналото лято, проектът „Детски музей на колела” ще зарадва и тази година деца от шест града в страната. Своеобразното лятно училище по изкуства е напълно безплатно и ще се проведе в Стара Загора, Пловдив, Благоевград, София, Варна и Бургас.Първа „спирка” на Музея е град Стара Загора – площадът до общината на 18 юли.

Идеята на проекта е чрез безплатни творчески работилници, децата да бъдат запознавани с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт. На площ от над 200 кв.м водещите на ателиетата, студенти и дипломанти на Националната художествена академия с опит в работата с деца, както и служители доброволци от  Societe Generale Експресбанк, ще разкажат по достъпен начин историята на изкуството и ще помагат на децата да развият креативността си.

За целта са обособени и осем творчески ателиета, където участниците ще могат да създадат свои шедьоври. След като преминат през всички тях и научат за основните периоди от историята на изкуството, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top