14 млн.лв. инвестиции планира EVN в старозагорско за 2015

Областният управител Георги Ранов се срещна днес с Робърт Дик, регионален мениджър на EVN България. На срещата присъства и Костадин Величков, изпълнителен член на Съвета на директорите на електроразпределителната компания.

Двамата обсъдиха актуалните теми за цената на тока и реакциите на бизнеса и на синдикатите по повод предстоящото поскъпване на електроенергията за бизнес абонатите.Дик запозна Ранов с предстоящите инвестиции, които EVN възнамерява да направи в Старозагорска област до края на годината. Една от тях е изграждането на подземен кабел до територията на бившия АТЗ. Новото съоръжение ще поеме всички промишлени мощности, които се намират там. Инвестициите на дружеството в Старозагорска област през 2015 г. ще възлязат на 14 млн. лв., стана ясно на срещата.

Ранов изрази задоволство от доброто сътрудничество между Областна администрация и електроразпределителното дружество при решаването на важни за региона проблеми при възникнали кризисни ситуации. Той пожела ползотворните контакти да продължат и занапред, включително и със съвместни инициативи в социалната и културната сфера.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top