16-годишен пешеходец е с опасност за живота след верижна катастрофа

Снощи около 22,45ч. по ул.”Св. Княз Борис І” в Стара Загора се е движел лек автомобил ”Опел Вектра”, управляван от 24-годишен мъж от Стара Загора. В автомобила са се намирали и трима пътници на възраст между 20 и 22 години. На кръстовището с ул.”Ангел Кънчев” водачът не спазил пътен знак „Стоп” и отнел предимството на возило ”Фолксваген Пасат”, управлявано от 36- годишна старозагорка.

В резултат двата автомобила се удрят и завъртат,а ”Опел Вектра” -та е продължила движението си и блъснал пресичащия по ул.”Св.Княз Борис І” 16-годишен пешеходец, след което се е ударил и в паркиран лек автомобил ”Дачия Логан”, който от удара се премества и се блъска в крайпътно дърво. В резултат на настъпилото ПТП са причинени значителни имуществени щети по всички участвали в ПТП МПС.

Водачът на  Пасат-а и пътниците ”Опел Вектра” -та са откарани в ЦСМП-Стара Загора, където са обслужени амбулаторно и освободени, без опасност за живота. 16-годишният пешеходец е настанен в ОАИЛ при УМБАЛ-Стара Загора с травма на главата, фрактура на десен крак, в кома и с пряка опасност за живота.

Също вчера около 19,50ч. по път ІІ-66, в посока запад, се е движел лек автомобил Опел Астра”, управляван от 18-годишна жена от Казанлък. На кръстовището със западния изход на Богомилово возилото  навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в лек автомобил ”Фолксваген Пасат”, управляван от 68-годишен старозагорец.

В резултат на удара пътуващата в ”Фолксваген Пасат”-та  66-годишна старозагорка получа фрактура на кутрето на дясната ръка. Откарана в ЦСМП-Стара Загора, където е обслужена амбулаторно и освободена, без опасност за живота. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top