„Да запретнем ръкави-да спасим живот”

На 14 юни отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител. На тази дата е роден Карл Ландщайнер, носител на Нобелова награда за откриване на системата AB0 кръвни групи през 1900 г., спасила милиони човешки животи.

По този повод, за втора поредна година, екипът на "Моята еОбщина", в партньорство със Сдружение "Самаряни " и Районен център по трансфузионна хематология Стара Загора, организира кръводарителска акция под надслов "Да запретнем ръкави-да спасим живот"!

Акцията ще се проведе на 12 юни /петък/ от 8.30ч. до 12.30ч. в Комплекс за социални услуги, намиращ се на ул."Христо Ботев" №205, където медицински екип от Районен център по трансфузионна хематология ще е на разположение на всички желаещи да дарят доброволно и безвъзмездно кръв.

Вярваме, че заедно можем да променим негативната статистика, а именно: на 1 000 нуждаещи -  желаещите да дарят кръв са едва 22 на брой. Към настоящия момент човешката кръв няма аналог в световен мащаб и това я прави безценна. Затова на този ден искаме да благодарим на безвъзмездно кръводаряващите и да насърчим повече хора последват примера им.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top