Магдалена Ралчева получи почетен знак от областния управител

Областният управител Георги Ранов връчи днес почетния знак на областния управител на област Стара Загора на директора на фестивала за ново европейско кино „Златната липа” Магдалена Ралчева. На събитието присъстваха и двамата зам. областни управители Мариана Кръстева и Маноил Манев, съпругът на  Ралчева – Румен Ралчев, служители от Областна администрация, журналисти.

В мотивите за награждаването Ранов посочи изключителния принос на Ралчева за превръщането на Стара Загора в столица на съвременното европейско кино. Известната режисьорка е вдъхновител, основен организатор и директор на единствения по рода си у нас фестивал „Златната липа”, който тази година се проведе за трети път от 30 май до 3 юни в града на липите и поетите.

Магдалена Ралчева прие с огромно вълнение почетното отличие. И аз, и моите колеги си говорим, че моят роден град Стара Загора има особена атмосфера. Всички, които идват по време на фестивалните дни, казват, че тук се чувстват различно, като в рая на България, заяви г-жа Ралчева. Тя обеща и през следващата година много приятни емоции на старозагорци и гостите на града със следващото издание на „Златната липа”

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top