Старозагорски деца се включват днес в конкурс за рисунка „Пресичай внимателно прелезите!”

Деца на старозагорски служители на „Национална кампания железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ ще рисуват на тема „Пресичай внимателно прелезите!”.

Конкурсът е посветен на Международния ден за безопасно преминаване през жп прелезите, който НКЖИ отбелязва за 7-ма поредна година и се включва в мащабната инициатива, обхващаща железопътния и автомобилния сектор в повече от 45 страни в света.

Деца  ще рисуват в един и същи ден и час – на 3 юни от 14 часа на жп гарите в Шумен, Враца, Дупница, Благоевград, Видин, Стара Загора, Пазарджик, Горна Оряховица, Варна и на ДП НКЖИ – Централно управление София.

Първият Международен ден за безопасно преминаване през железопътните прелези e проведен на 25 юни 2009 г. в 27 страни по инициатива на Международния съюз  на железниците (UIC). Основната цел е да покаже, че инцидентите могат да бъдат избегнати, като се спазват правилата за движение и се ограничи опасното поведение на участниците в движението при преминаване на жп прелезите и пространството  около тях.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top