250 участници на третият Национален конкурс за вокални групи “Хармония“ през уикенда

На 6 и 7 юни 2015 /събота и неделя/ в Драматичния театър в Стара Загора ще се проведе третото издание на Националния конкурс за вокални групи "Хармония". Организатори са Община Стара Загора и Народно читалище "Родина 1860".

Тази година заявки за участие са подали 35 групи и формации от цяла България с над 250 участници от София, Пловдив, Стара Загора, Несебър, Харманли, Бургас, Пирдоп, Севлиево, Чирпан, Смолян, Велико Търново и други.

В конкурсното жури влизат доц. Алис Боварян - вокален педагог и преподавател в Националната музикална академия, Борис Чакъров - композитор, аранжор и музикален продуцент и Жанина Янкулова - вокален педагог и автор на детски песни. Успоредно с професионалното, заседава и младежко жури от Вокална студия "Усмивки" при читалище "Родина".

По регламент участниците са разделени на две категории - дуети/ трио и вокални групи от 4 до 16 участника. Всяка категория е разделена на 4 възрастови групи до 25-годишна възраст. Третата категория е за нова детска забавна песен.

Галаконцертът на наградените е на 7 юни  от 17.30 часа в Драматичен театър, Стара Загора. Наградният фонд е 3000 лв. Входът е свободен за всички желаещи.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top