Млади творци показаха как се прави римейк на кинохит в 1 минута

Актьори като Марта Вачкова, Любен Чаталов и Емилия Радева аплодираха едноминутния анимационен римейк на кинохита "Смело сърце" на младите режисьори Димитър Костадинов и Наталия Петкова. Авторите на 60-секундната лента представиха творбата си в Стара Загора в рамките на кинофестивала „Златната липа"`2015.

Димитър е на 27 години и е завършил анимация в класа на Анри Кулев. Наталия Петкова е завършила куклено актьорско майсторство в НАТФИЗ. Събира ги любовта им към кратките филмови форми. Двамата създават своята рисувана версия на „Смело сърце", за да участват в световния кино конкурс „Направено за 60 секунди" на Jameson Irish Whiskey и списание EMPIRE, чийто финал се проведе през март в Лондон. И успяват. В конкуренция с около 700 участници от цял свят, българската лента се нарежда в първата четворка. Задачата за всички е една и съща - да бъде създаден едноминутен римейк на известен филм. „Смело сърце" е сред любимите филми на Димитър, но той дълго се колебае дали да заложи точно на него. Една нощ сънува странен сън - двама шотландски гайдари, които свирят на някакъв хълм. Решава, че това е знак и започва работа.

„Кукленото майсторство е вид анимация - рисуваш с кукли. Това, което аз не мога да направя с куклите, той може да направи с рисунката. Така с общо въображение и допълване създадохме този филм", разказа Наталия Петкова. Димитър и Наталия вече обмислят нови съвместни проекти.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top