„Прелюбодеяние“ е вечерния акцент в програмата на „Златната липа“

Тази вечер от 19:00 ч. жадните за българско кино почитатели на „Златната липа" ще имат възможността да гледат при вход свободен новия български игрален филм „Прелюбодеяние". Прожекцията ще бъде в залата на операта.

Лентата разказва за 19-годишния Виктор, който живее с баща си Александър - известен физик, подсигуряващ му добър стандарт. Баща му е застаряващ чаровник и е добра партия за студентката Поли, която е влюбена в него. Виктор трудно приема тази връзка. Един ден бащата заминава в командировка. Неочаквано за Виктор, Поли решава да го придружи до семейната вила. Двамата не издържат на изкушението...

Фестивалният ден ще започне с очарователна среща-разговор с любимата актриса Мартина Вачкова, ексцентричният режисьор Андрей Слабаков и актьорът Момчил Карамитев. В 10,30 ч. в Зала 1 на хотел „Верея" те ще разкажат за именитите си бащи - Григор Вачков, Петър Слабаков и Апостол Карамитев и ще дискутират за постиженията и проблемите на изминалите 100 години българско кино.

Филмовият маратон във втория ден на юни ще започне още в 11:00 ч. с прожекция на криминалната драма „След сигнала", с който Холандия се представя в конкурсната програма на фестивала. Прожекцията е в залата на операта. По същото време в библиотеката започва повторението на естонския „Тютюн с аромат на Череша". „Героят" на страната дебютант на „Златната липа" - Косово, ще започне в 13 часа в операта и в същия час стартира „Урокът" Латвия в библиотеката.

В 15:00 часа гледайте руското участие в конкурсната програма на фестивала - „Как се казвам" в залата на операта, а в библиотеката - датския „Секс, наркотици и данъци". В 17 часа е прожекцията на сърбо-хърватския „Ничие дете" в операта и на руския „Изпитание" в библиотеката. В 19 ч. паралелно с българското „Прелюбодеяние" в операта, в библиотеката започва австро-германския филм „Мрачната долина". „Жената в клетка", Дания, е предложението за 21 ч. в зала опера, а в същия час в зала библиотека започва повторението на турския „Сивас".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top