От септември започва доставката на нови тролеи

Специализиран автомобил, който ще обслужва контактната мрежа на тролейбусния транспорт в Стара Загора, сменя „ветеран" на повече от 30 години. Новата придобивка е част от проекта за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт, финансиран по ОП „Регионално развитие".

Модерната машина е произведена в Чехия, а за да обучат всички шофьори и монтьори, в Стара Загора е главният инженер на фирмата-производител „СаЗ" ООД и неговият екип. Автомобилът разполага с пълна изолация и с него може да се работи под напрежение, максималната височина на повдигане е 8 метра, платформата се завърта на 360 градуса, двигателят е дизелов със стандарт Евро 6, обясни директорът на „Тролейбусни превози" Димитър Авджиев. Убеден съм, че качеството на автомобила е много добро, а пожеланието ни е да го използваме по-малко, добави той.

Срокът на цялостния проект е удължен до 5 декември. До края на месец юни ще приключи ремонтът на токоизправителните станции и телематиката на спирката, а от 1 септември, поетапно, започва доставката на новите тролейбуси. Автомобилът е на стойност 485 000 лв. без ДДС. Обществената поръчка беше спечелена от чешката фирма „СаЗ" ООД.

Специализираният автомобил е снабден с изолирана работна платформа с хидравлична система за повдигане и завъртане и механична блокираща система. Двигателят е дизелов, стандарт Евро 6. Автомобилът може да работи при ниски температури до -30°С.

Разполага с работен плот, с шкафове за инструменти и резервни части. Автомобилът има възможност за пълен контрол на работната платформа както от самата нея, така и от кабината на шофьора. Платформата е с вдигащ се преграден парапет, с височина 1 м. Стълбата за достъп до платформата е изолирана.

С това проектът приключва, остава доставката на новите автобуси.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top