Петгодишен бе най-младият участник в масовото бягане

Стотици ентусиасти застанаха на стартовата линия и се включиха в масовия крос вчера в Стара Загора. По повод Деня на предизвикателството и спорта, площада пред Общинска администрация бе арена за демонстрации и надпревари. Масовото бягане на старозагорци отново събра любителите на леката атлетика и притежатели на състезателен дух, които пробягаха трасето  от площада пред Общината през бул. „Митрополит Методий Кусев" - бул. "Руски" - бул. „Цар Симеон Велики", за да финишират отново на централната пешеходна алея.

Наградата за най-млад участник си извоюва 5-годишният Мартин Маринов. Той получи маратонки Asics, грамота и подаръци от Тракийския университет, който тази година отбелязва своя 20-годишен юбилей и е съорганизатор  на спортната надпревара заедно с Общината.  Най-възрастният участник бе 49-годишният старозагорец Йонко Андреев, който за пореден път се включи в масовото бягане. При мъжете най-бърз се оказа Велин Ковальов, а при жените Евгения Михайлова. Награди имаше и за призьорите от категориите – най-бърз студент, най-бърз преподавател, най-бърз ученик. Наградите бяха връчени от зам.-кмета по хуманитарните дейности на Община Стара Загора Иванка Сотирова, председателя на Общинския съвет Емил Христов и и. д. ректор на Тракийския университет проф. Иван Въшин.

По случай Деня на предизвикателството и спорта още от 9.00 часа, на площада пред Община Стара Загора, своите умения, техника и талант показаха членове на спортните клубове в града. Атракция бе китайският демонстрационен отбор, който е в Стара Загора по повод Европейското първенство по Ушу, които разкриха красотата и сложността на източните бойни изкуства.
По повод спорния ден в Стара Загора бяха организирани още футболен турнир за ученици, както и за деца в неравностойно положение, стрелба с лък и масов поход из парк „Митрополит Методи Кусев“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top