Кметът Живко Тодоров ще открие на 30 май кинофестивала Златната липа 2015

С мажоретно шествие по централната улица, до сградата на Държавна опера Стара Загора, на 30 май в 17:30 часа, ще бъде даден старт на третото издание на Международния фестивал за съвременно европейско кино „Златната липа" 2015.

Феста ще открият кметът Живко Тодоров и кинорежисьорът Магдалена Ралчева. Фестивалната програма включва 35 филма от 16 европейски страни - Косово, Естония, Швеция, Белгия, Полша, Унгария, Латвия, Испания, Холандия, Русия, Македония, Сърбия, Турция, Австрия, Дания и България. Международно жури, съставено от утвърдени режисьори, кинооператори и актьори, ще оценява филмите от конкурсната програма

Филмът, с който ще бъде открит фестивалът тази година е украинската драма „Русалке моя, моя Лорелай", режисирана от Нана Джорджадзе. Тя ще бъде специален гост на откриването на „Златната липа".

И тази година старозагорци и гостите на града ще могат да гледат всички филми, да присъстват на откриването и да посетят събитията от съпътстващата програма напълно безплатно.

Тази година водещ на официалната церемония по откриването и награждаването ще бъде изпълнителят на главната роля във филма „Дяконъ Левский“, Веселин Плачков.  Актьорът ще се включи и в някои от съпътстващите събития по време на фестивала, заедно с други именити свои колеги като Марта Вачкова, Стефания Колева, Деси Моралес, Ирмена Чичикова, Любен Чаталов, Андрей Слабаков, Симеон Лютаков, Димо Алексиев и много други.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top