Ученици показват как се реагира при бедствия и извънредни ситуации

Областният управител Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева ще наградят днес победителите от областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. То ще започне в 10.30 ч. и ще се проведе на базата на група „Спасителни дейности” при РД ПБЗН на ул. „Шопова могила” 2 в кв. „Самара”.

Състезателите ще преминат последователно през учебни центрове, имитиращи различни бедствия - защита при земетресение, наводнение, промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти или други извънредни ситуации и катастрофи.

В състезанието ще има и учебен център „Пожарна безопасност”, който включва уреди за първоначално пожарогасене  и начин на действие с тях, както и ликвидиране огнище на пожар с кофпомпа. В учебния център „Първа помощ” ще се извършва кръвоспираща превръзка с триъгълна кърпа над лявата лакътна става, обездвижване с крамерови шини при счупване на дясна бедрена кост, както и оказване на първа помощ на пострадал в безсъзнание, без дишане и липса на сърдечна дейност.

Очаква се награждаването да е около 13 ч.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top