Елена Нонева: До три мандата на кмет

До края на месец май се очаква да бъде поредното заседание на коалиционния съвет на коалиция БСП-Лява България, заяви Елена Нонева председателя на ПД Социалдемократи в Стара Загора. Тя е категорична, че две са основните теми, които ще бъдат обсъждани, а именно промени в закона за местното самоуправление "ще бъде предложено мандатността на кметовете да бъде до три мандата, т.е. до 12 години. Считаме, че за този период всеки кмет може да се докаже и да реализира своите идеи". От партията са на мнение, че по-голямата продължителност на кметуване на някои кметове, в по-малките населени места, е предпоставка за корупционни практики.

В дневния ред на заседанието влиза т.нар. незаконна сеч "създаването на електронен билет за дърводобив е проект от няколко години, но ние смятаме, че той ще даде предпоставка за корупция. Билета е с продължителност 12 часа и на него пише кубатурата, която трябва да се изнесе, но през тези часове може да се изнесе няколко пъти по толкова дървесина".Нонева заяви, че трябва да се завиши контрола при назначаването на служители в дърводобивни фирми независимо частни или държавни. Друго предложение е да има разлика в марките за сеч и за извозване на готовата дървесина.

Тази неделя в София ще се състои и Петата национална конференция на младежката структура на ПД Социалдемократи. По време на нея ще бъде избрано ново младежко ръководство.Към момента в старозагорската структура на ПД Социалдемократи членуват около 800 души, на национално ниво те са около 5500.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top