Катеричката Кипи ще рекламира Европейското по лека атлетика

Катеричката Кипи вече е на лекоатлетическата писта на стадиона под Аязмото в Стара Загора. Засега талисманът е само акцент от плаката на Европейското отборно първенство по лека атлетика – Втора лига, на което стадион "Берое" е домакин на 21 и 22 юни 2015 г., но вече привлича вниманието на старозагорци.

В началото на юни катеричката Кипи ще бъде и по улиците на града, за да популяризира събитието. Костюмът ще бъде изработен от старозагорския куклен театър. Оттам ще бъдат и актьорите, които ще вдъхнат живот на талисмана, за радост на всички, които ще пожелаят да се снимат с него. Автори на идеята за талисмана са активисти от Народно читалище „Димитър Наумов-1908‘‘ с. Преславен, община Стара Загора, които ще получат награда от кмета Живко Тодоров. Кипи спечели в съревнование с охлювчето Кико, костенурките Нурко и Нурка, лъвчето Юли, талисмана Зарко, слончето Илка, еленчето Зарко, жабка лекоатлет и др. идеи, предложения в обявения от общината конкурс.

Катерицата, която е пъргаво и практично животно и съчетава много положителна енергия, игривост, добронамереност и благоразумие, беше единодушно избрана от комисията. Старозагорци имат особен сантимент към животното, което обитава парк Аязмото, но понякога е забелязвано по клоните на дърветата в самия център на града – най-добрата атестация за качеството на живот и градската среда на Стара Загора. Автори на илюстрацията са художниците Фани и Бойко Арсови от Стара Загора.

Европейското отборно първенство по лека атлетика, организирано от Община Стара Загора, Българската федерация по лека атлетика и Спортният клуб по лека атлетика Берое, се очаква да превърне Стара Загора в столица на леката атлетика в България това лято.

В Европейското отборно първенство - Втора лига ще участват отборите на България, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Исландия, Дания и Кипър. Най-добрите в 40 дисциплини от тези 8 отбора ще пристигнат на стадион Берое. В състезанието  ще бъдат включени и нормативи за олимпийските игри в Рио Де Жанейро- 2016. Българските участници ще станат ясни по време на Държавния шампионат през м.юни т.г.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top