Показват безплатно наградени филми от „Златната липа 2014“

Община Стара Загора и Международният филмов фестивал за ново европейско кино „Златната липа" организират на 25 април безплатна прожекция на наградените филми от изданието на феста от 2014 г. Те ще бъдат показани отново тази седмица в залата на първия етаж на Регионална библиотека „З. Княжески".

Естонският филм „Керту" беше отличен с две награди - за най-добър филм и най-добра актриса за Урсула Ратасеп. Зрителите могат да го видят на 25 април 2015 г. (събота) от 16:00 часа.

Наградата за най-добър актьор беше присъдена на Давид Огродник за ролята му във филма „Искам да живея" на полския режисьор Мачей Пепшица. Киноманите в Стара Загора могат да го видят от 14.00 ч.

Целта на фестивала "Златната липа" е да се популяризира европейското кино в България, като всяка година се показват най-новите и интересни филми от различни европейски страни. Фестивалът има две програми: конкурсна и съпътстваща. В конкурсната програма селектираните филми се оценяват от жури с международно участие.

Всяка година съпътстващата програма на фестивала е посветена на кино от различни части на Европа. Има и специална секция за новите български филми, представени от създателите им и актьорския състав.

Тази година Международният филмов фестивал „Златната липа" ще се проведе за трети път в Стара Загора от 30 май до 3 юни. Организирането на фестивала се извършва с подкрепата на Община Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top