Зелени Балкани отбелязват Деня на Земята

Днес 22 април е Международен ден на Земята - денят, в който всички хора отдават нужното значение на околната среда и дейностите за нейното опазване.

Като част от кампанията, на 25 априлЗелени Балкани ще организират информационна кампания в Мола.

От 16,00 до 20,00 часа децата ще могат да участват в артистични ателиета: рисунка - послание за Деня на Земята, изработка на макети на ветрушка, оригами на различни животни, изработка и оцветяване на маски.
Деца и граждани ще получат информация за дейностите на Зелени Балкани, заплахите за Българската природа и работата на природозащитниците.

Събитието ще има специален гост - това е улулицата Лули - един от стационарните пациенти в Спасителния център за диви животни. Лули има частична слепота, поради което не може да бъде върната в дивата природа. Тя се отглежда стационарно в Спасителния ни център и е "посланик на дивите животни". Чрез непосредствения си досег с нея деца и родители научават колко удивителни са птиците, защо са застрашени редките видове и как да помогнем за тяхното опазване. Птицата, заедно със своя обучител Дарън ще бъдат на щанда ни от 16,00 до 17,00 часа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top