Областна управа:Старозагорската опера има нужда от нов и силен мениджърски екип

Областният управител Георги Ранов инициира днес среща с представители на синдикатите в Държавна опера Стара Загора – Елена Димитрова от КТ „Подкрепа”, и Стилиян Митев от Съюза на българските музикални и танцови дейци към КНСБ. На срещата присъства и зам. областният управител Мариана Кръстева. Повод за нея беше тежката ситуация в Държавната опера, оставката на досегашния директор и притесненията на творческия екип за бъдещето на културната институция.

Синдикалните дейци отправиха молба за съдействие и намиране на изход от кризата. Те предложиха в Стара Загора да се проведе национална кръгла маса с участието на изтъкнати български творци - старозагорци, като Веселина Кацарова, Стефка Минева, Анна Томова-Синтова, които да помогнат с идеи и конкретни предложения за спасяването на операта. Ранов и Кръстева подкрепиха инициативата и предложиха Областна администрация да бъде домакин на такава среща.

Ръководителите на Областна администрация и синдикалистите бяха единодушни в мнението, че Старозагорската опера има нужда от нов и силен мениджърски екип, който да познава работата на културната институция отвътре и да предприеме действия за излизане от тежкото състояние, в което тя се намира в момента.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top