Над 500 деца участваха в игрите „Старозагорски олимпийски надежди 2015”

Над 500 деца от 15 спортни клуба в Стара Загора участваха в детските спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди 2015”. Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб „ЛИПА” – Стара Загора, с подкрепата на Български олимпийски комитет и в партньорство с Община Стара Загора организираха за четвърта поредна година  проявата. Състезанията се проведоха в спортна зала „Иван Вазов”, на закрития плувен басейн, в зала „Бадминтон” и на стадион „Берое” .

Състезателите от всички клубове демонстрираха пред многолюдната публика високо спортно майсторство и стремеж към победа. Най-масовото участие беше на клубовете по плуване в плувния басеин. За пръв път тази година бяха връчени призове на редовни участници във всички издания на Детските спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди”, постигнали високи резултати през последните години.
Приз „Димитър Чифудов Проектоолимпиец”  получиха:  Виктор Христов от Клуб по плуване „Траяна” – неколкократен републикански шампион, носител на отличия от международни турнири и национален рекордьор на 200 м съчетано плуване, който днес имаше и рожден ден, Радомир Николаев Стоянов  от Спортен клуб по борба „Берое”, републикански шампион и носител на отличия от национални турнири, Пламена Донева от Спортен клуб по Лека атлетика „Берое”,участник в Републикански шампионати по лекоатлетически многобой, Владимир Шишков от Спортен клуб „Бадминтон”, който извоюва квота и ще представлява България на Младежките Олимпийски игри през август в Нянзин, Китай, Виктор Нейчев от Спортен клуб по борба „Енергетик” Гълъбово, републикански шампион и носител на отличия от национални турнири и Ася Иванова от Спортен клуб по художествена гимнастика „Импала”,републикански шампион на обръч за 2014 г. Призовете връчиха спонсори на събитието.
Отличие „Най-спортно семейство” получиха з.м.с. Иван Тонев, европейски шампион по автомобилизъм, м.с. по автомобилизъм и по колоездене Вилхелм Кънчев  и Иван Вилхелм Кънчев от Спортен клуб по плуване „Траяна”. Отличието връчи зам.-кметът Иванка Сотирова.

Призът „Красимира Чахова” за най-млад участник получи 5-годишната Лилия Недялкова от Спортен клуб по плуване „Траяна”.  Приз „Емилия Драгиева” пък  за най-чаровен участник „Мис Детски игри” грабна Деница Стефанова от Спортен клуб по художествена гимнастика „Импала”.

Легендарният ни борец Александър Томов връчи своя приз за високи постижения в спорта борба на Иван Николаев Стоянов от Спортен клуб по борба „Берое”, републикански шампион и носител на отличия от национални турнири.
Председателят на Граждански клуб „ЛИПА” връчи специален приз за оказаната подкрепа за провеждането на Детски игри „Старозагорски олимпийски надежди” на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров. Отличието получи зам.-кметът Иванка Сотирова.
В четвъртите детски игри участваха спортните клубове: „Аполон” и  „Берое” - вдигане на тежести, „Самурай” - киокушинкай карате, „Тенис на маса  Стара Загора, „Бадминтон”, „Импала – художествена гимнастика, „Траяна” – плуване,  „Августа”-плуване, „Траяна – 2011”- плуване, „Берое” – плуване, „Верея волей” – волейбол, „Берое” – борба, Клуб по борба „Енергетик” Гълъбово, „Добри Костин”- акробатика и батут и „Берое” - лека атлетика.
Всички участници получиха от организаторите Грамота за участие, ранички с лакомства и тениски.

Общата оценка и след четвъртото издание на игрите е, че те са изключително полезни за популяризиране и развитие на детския спорт, че трябва да се провеждат ежегодно и да подпомагат за хармоничното развитие на старозагорските деца. Организаторите вече имат идеи за подобряване на следващия формат на игрите.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top