Обявиха номинираните за Награда “Стара Загора“

Държавна опера и Държавен куклен театър са двете номинации в раздел "Култура и Изкуство" за колективна награда "Стара Загора". Списъкът бе публикуван вчера и ще бъде подложен на обществено обсъждане до 27 април.

В същия раздел, но за индивидуална награда има пет номинации: поета Таньо Клисуров, писателя Йордан Атанасов, младата писателка и художничка Галина Костова, оперният певец Александър Марулем и музиканта Панайот Янев, който е предложен за удостояване с отличието посмъртно.

В направление "Наука и образование" за колективна награда има четири номинации. Това са педагогическите колективи на детски градини с номера 66 - Детски рай, 24-Радост, 10 - Светлина, 25 - Ален мак.

Четири са и номинациите в това направление, но за индивидуална награда - директорът на ОУ "Кирил Христов" Господин Балъкчиев, младата писателка и художничка Галина Костова, директорът на ЦДГ №10 "Светлина" Йоана Димитрова и директорът на ЦДГ №35 "Свобода" Пенка Апостолова.

Отличието се връчва по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура. Миналата година носители на наградата "Стара Загора" станаха актрисата Елена Азалова, Държавен куклен театър, педагогическият колектив на ЦДГ №68 „Патиланско царство" и директорът на СОУ "Максим Горки" Марияна Пенчева.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top