Близо 900 сгради са допустими за саниране в старозагорско

Към 16 април броят на регистрираните сдружения на собственици, които кандидатстват за саниране по Националната програма за енергийна ефективност е 101. Най-много са те в община Стара Загора – 66. В Гълъбово са 6, в Казанлък – 19, в Николаево -1, в Павел баня – 2, в Раднево – 6 и в Чирпан – 1. Броят на регистрраните заявления за интерес и финансова помощ общо за областта е 44.

Броят на одобрените заявления на интерес и финансова помощ е 39, като 20 от тях са за сгради в Стара Загора.

Броят на сключените договори между общини и сдружения на собственици е 34, а сключените договори между общини, Българската банка за развитие и областния управител е 15. Девет от тях са в Стара Загора, 4 в Казанлък и 2 в Гълъбово. Според предварителното проучване на територията на цялата Старозагорска област има 894 сгради, допустими за саниране по Националната програма за енергийна ефективност.

Областният управител Георги Ранов подписа още два тристранни договора за саниране на жилищни блокове в Гълъбово. С тях общият брой на сключените договори между общини от Старозагорска област, Българската банка за развитие и областния управител вече нарасна на 15.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top