Сайтът на Община Стара Загора на трето място в класация

Сайтът на Община Стара Загора бе отличен сред трите най-добри интернет страници на общини в България. Изследването е на Института за икономическа политика (ИИП) и е част от проекта „Твоята община те очаква онл@йн", в сътрудничество с Института за електронно управление към Училището по публична администрация Рътгърс, Щатски университет на Ню Джърси и с подкрепата на Посолството на Съединените американски щати в България.

Сайтът на Община Стара Загора заема третото място в класацията, след интернет страниците на Бургас и София.
Изследването на ИИП, насочено изцяло към България, е проведено на два етапа: предварително изследване през октомври-ноември 2014 г. и официално изследване през февруари-март 2015 г.

Във фокус са поставени интернет страниците на 27-те най-големи общини (областни центрове), като те са оценени в пет категории: 1) Сигурност и защита на личната информация; 2) Приложимост; 3) Съдържание; 4) Предлагани услуги и 5) Гражданско участие и социална ангажираност. За всяка от категориите в изследването са включени между 18 и 26 критерии, а оценката по тях се прави по скала от четири точки (0, 1, 2, 3).

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top