Трима от пострадалите в тежката катастрофа край Ястребово с опасност за живота

Още двама от пътниците в микробуса, който рано тази сутрин бе пометен от товарен автомобил с румънска регистрация на пътя между селата Бъдъще и Ястребово, са с опасност за живота. Това съобщи  началникът на спешно приемно отделение към УМБАЛ "Проф д-р Стоян Киркович" д-р Милена Василева.

"В микробуса е имало седем души. Един от тях е починал на място.Друг от пътниците е в много тежко състояние, с политравма и в кома. Става дума за жена, която е настанена в ОАРИЛ.

Още една жена е настанена в неврохирургия с комоцио, имаме и жена в Гръдна хирургия с много тежка гръдна травма и фрактура на едната ръка.

Има още една жена в неврохирургия с фрактура на лумбален прешлен. Предстоят и изследвания за доуточняване на състоянието й. Имаше и още една жена, която след преглед е освободена", обясни д-р Василева.

"С реална опасност за живота е жената настанена в ОАРИЛ, която е в много тежко състояние, с фрактура на лицеви кости, с фрактура на черепа, с контузионни огнища в мозъка. С опасност за живота е и жената с гръдната травма, тъй като не се знае как ще се развият нещата при нея",заяви още д-р Василева.

Шестимата пострадали са на възраст между 30 и 62 години, уточниха още от Спешното отделение в Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top