20 септември 2019

Подписаха първите три договора за саниране

Днес  Община Стара Загора кметът Живко Тодоров подписа първите три договора между общината и Сдружения на собственици по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Сдруженията на етажните собствености в три жилищни кооперации в Стара Загора вече са готови с документите за предстоящото саниране и очакват втория етап от подготовката – кандидидатстването за финансовата помощ. Най-скоростно са действали собствениците на апартаменти на улица „Генерал Гурко“ № 100 – блок със 115 апартамента, 114 от които членове на сдружението. Техният блок е първият, за който вече на практика е сигурно, че ще бъде саниран. Вторият е блок на ул. Д-р Стоянович 32 със 80 собственика. Веднага след него заявление е подал и панелен блок от кв.3-Чучура юг бл.104.

До момента има 51 заявления за регистрация на сдружения като 20 от тях са предписани указания, разясни днес  Делян Иванов, юрист и част от екипа на общината по проекта за саниране на жилища.

Присъстващите председатели на сдруженията на собствениците изказаха днес по време на подписването своята благодарност към екипа на общината, който им е помогнал за сбравяне с всички документи.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top