Без автобуси до Шипка, заради шествието в Стара Загора

Община Стара Загора няма да осигури тази година автобуси на желаещите да посрещнат националния празник 3 март на връх Шипка. До промяната се стигна след реализацията на идеята за шествие, което ще започне от сградата на общината и ще завърши на паметника „Самарско знаме".

„На паркинга на Драматичен театър „Гео Милев" ще има автобуси, но те няма да пътуват до Шипка. Тази година те ще извозват желаещите да се включат в празничната програма до „Самарското знаме". Надяваме се повече граждани и гости да се включат в инициативата в Стара Загора, която до този момент не е правена другаде, обясни заместник кметът Иванка Сотирова.

В 11,30 ч. на мемориала „Бранителите на Стара Загора“ ще се състои кулминацията на празника и ще се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя.

Общинското ръководство отправя призив към гражданите и гостите на Стара Загора да се включат в тържествения поход на българския флаг към „Самарското знаме“. Във време на бездуховност, нека върнем самочувствието си, да бъдем заедно в този ден и да бъдем повече българи, призовават организаторите.

Коментирай!

#1
аз - 2015-02-27 09:55:34

много добра инициатива

Още новини

Scroll To Top