МГЕРБ в област Стара Загора с родолюбива инициатива за 3 март

Младежката организация на ГЕРБ в област Стара Загора провежда мащабна инициатива за почистване на паметници по случай Националния празник 3 март. Многобройни са монументите в региона, издигнати от признателното население, посветени на героите от руско-турската война през 1877-1878 г. – български революционери, опълченци, войници и офицери.

В Стара Загора младежите от местната структура почистиха пространството и парка около Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, където на 3 март ще бъдат основните тържества за празника. На това място през 1877 г. Самарското знаме и българското опълчение получават бойното си кръщение, в ожесточена битка за Стара Загора и свободата на България.

МГЕРБ – Казанлък почистиха района около руското военно гробище в с. Енина и паметника построен на това място от признателното местно население. По време на руско-турската война тук се е намирал масов гроб на загиналите руски войници.

Младежите от ГЕРБ – Раднево почистиха фасадата на паметника на Димитър Николов – Заралията, който е революционер и знаменосец на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. В негова чест родното му село Карабурун днес е преименувано в с. Знаменосец.

Инициативата ще продължи и през следващите дни в останалите общини от областта.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top