В Болницата още без заплати

По сметките на работещите медицински сестри и лекари в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" не е постъпила нито една стотинка. Беше обещано, че до 20 февруари ще бъдат изплатени забавените заплати за месец декември. Това обаче не се случи. Не можем да вярваме повече на обещания. Това каза председателят на КНСБ в болницата д-р Атанас Бадов.

"На ден през кабинета ми преминават между 30 и 50 човека със сълзи на очите. Хората нямат пари", коментира д-р Бадов и попита къде са преведените пари от Здравната каза за месец декември.

Той допълни, че ако хората решат да протестират синдикатите ще застанат зад тях. Не е нормално това да се случва в една европейска държава, категоричен е д-р Атанас Бадов.

"В момента, в който получим парите за януари от касата, ще преведем декемврийските заплати. Когато от Министерството на здравеопазването преведат изравнителната субсидия ще изплатим заплатите за месец януари. Докато не получим пари обаче няма как да дадем заплати на персонала", каза изпълнителният директор на старозагорската болница доц. Йовчо Йовчев.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top