Ученици мерят сили в „Евроскола“ този уикенд под липите

Тази събота от  9.00 – 15.30 ч.  в зала първи етаж, Детски отдел, Регионална библиотека „Захарий Княжески”  Информационното бюро на Европейския парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Стара Загора, Ямбол и Сливен.

Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес. В състезанието могат да участват отбори от ученици на възраст 16—18 години. Отборите трябва да се състоят от 5-ма ученици, ръководени от един учител.

 Отборите, класирани на първите места, ще представят своите училища в програмата „Евроскола“ в гр. Страсбург (Франция) през 2015 г.

Вече 20 години младите европейци имат възможността да прекарат един ден в ролята на евродепутат чрез програмата „Евроскола”, припомня вебсайтът на Европейския парламент. След всяка пленарна сесия приблизително 480 ученици на възраст 16–18 години научават от личен опит в Страсбург какво представлява европейската интеграция.

„Евроскола” дава възможност на учениците да общуват и обменят идеи със свои връстници от други страни. Работните езици са английски, френски и немски, като всеки трябва да работи на език, различен от неговия роден. Доброто владеене на един от трите работни европейски езици е измежду главните условия за участието на училищата в програмата „Евроскола“ и ще се проверява по време на състезанието.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top