Старозагорци в трескаво търсене на подходящото “сърце“

Старозагорци в трескаво търсене на подходящото “сърце“

На днешния ден отбелязваме  св. Валентин - празникът на влюбените. Въпреки че Свети Валентин не е български празник, той става все по-популярен и бързо набира привърженици.

Продажбите на сърца, плюшени играчки и цветя на  14-и февруари със сигурност достигат до небивали величини. Проверка на starozagorci.com показа, че масово младежи търсят сърца- било то под формата на плючена играчка, сложено на хартия, балон или просто като байряче.

" И тази година по традиция всички търсят сърца", за пред starozagorci.com продавачка на сергия за сувенири.

Всеки търси нещо по-специално и романтично за своята половинка.В целия град витае едно приповдигнато чувство на любов. Предпочитан подарък е романтична екскурзия, почивка в спа-център, скъпа гривна или медальон. Традиционните букети, сърчица, плюшени играчки и кутия с шоколадови бонбони се очаква да бъдат закупени в огромни количества, днес, прогнозират търговци.

Романтичната традиция на свети Валентин датира от няколко века и този ден се празнува от хора от цял свят с различни религии и култура. Древните римляни празнуват Деня на любовта на 14 февруари, като отправят молитви към богинята на брака и майчинството Юнона. Момичетата, които си търсят мъж, пишат писмо и го хвърлят в дълбока кутия. Този, който го извади, става техен съпруг.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top