Персоналът в МБАЛ протестира,заради неизплатени заплати

Работещите в МБАЛ"Проф.д-р Стоян Киркович" се събраха днес на мирен протест, поради неизплатени трудови възнаграждения за декември и аванс за януари.

"Последните ни заплати бяха дадени преди Коледа, от тогава до сега ние не сме получили нито лев. Пред медиите новият директор доц. Йовчев обеща, че ще си получим заплатите миналата седмица сега ни обеща 18-20 февруари, а до тогава ние как ще живеем?",попитаха събралите се медици.

Те заявиха,че са готови и на стачни действия след обещания срок.

"На персонала за пореден път бяха дадени обещания, но персонала не вярва. Колегите ми не могат да си платят тока и да живеят нормално. За тази година никои не е получил пари," каза д-р Бадов,началник на ОАИЛ. Той допълни, че е поискал среща с министър  Москов.

Пред starozagorci.com директорът на болницата съобщи, че утре ще излезе с информация. Единстветото, което той сподели е, че не проблемът е дошъл от изплащането на осигуровките към държавата "ние изплатихме всичко от септември, октомври, ноември и декември".Йовчев уточни, че изчаква надлимитните плащания, които са в размер на близо 170 хил.лв.

 

Коментирай!

#1
дд - 2015-02-11 22:29:39

Господин Йовчев До кога ще лъжете хората / Или пак е необходимо чрез телевизията да си получат заплатите ? Способен ли сте изобщо да управлявате болницата . Как хората ще си плащат сметките заемите , тока телефоните ? Дайте някакъв точен и достоен отговор иначе протести ще има .....

Още новини

Scroll To Top