Готов е проекта за връзка между АМ“Тракия“ и АМ “Марица“

Днес областният управител инж. Георги Ранов се срещна с директора на Областно пътно управление-Стара Загора, Илия Златев. Двамата обсъдиха състоянието на пътната мрежа в Старозагорска област, както и проектите за ремонти и рехабилитация на пътища, които предстои да се реализират до края на тази година.

От разговора стана ясно, че вече са готови два важни за областта инфраструктурни проекта – този за връзката между магистралите „Тракия” и „Марица” и този за изграждане на „ухо” на магистрала „Тракия” край с. Плодовитово. Готов е и проектът за ремонт на пътя Стара Загора-Раднево. Очаква се да бъде възложена поръчка за изпълнението му.

Инж. Ранов зададе на г-н Златев въпроси, свързани със зимното поддържане на шосейната мрежа и на проходите Шипка и Хаинбоаз. След обилните валежи преди седмица на Предела има активизирани 6 свлачища. Трябва да се извърши почистване на канавките, както и други мероприятия за възстановяване на пострадалата от водата пътна настилка. И от двете страни бе изразено задоволство от работата на двете пътно- поддържащи фирми на територията на Старозагорска област.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top