Огнеборец от Стара Загора с награда от “Пожарникар на годината“

Началникът на дежурна смяна в група „Пожарогасителна дейност" на Регионалната пожарна служба в Стара Загора Тодор Маджаров е победител в раздел „Пожарогасителна дейност" в националния конкурс „Пожарникар на годината 2014".

Наградите бяха връчени в края на миналата седмица. На събитието присъстваха вицепремиерът Меглена Кунева, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, заместник министър Красимир Ципов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-главният секретар Георги Костов и началникът на отбраната и други официални гости.

Близо 20 бяха отличените в различните категории служители. "Горд съм, че точно в този момент ръководя един от двата основни стълба на Министерството на вътрешните работи - „Пожарна безопасност и защита на населението", заяви министър Вучков на церемонията.

През 2014 г. Тодор Ангелов Маджаров участва при ликвидирането на десетки сложни пожари с нанесени материални щети, както и дейности при ликвидиране последиците при наводнения. На 06.09.2014г. участва при ликвидиране на последствията от наводнения в малките населени места в община Стара Загора. След постъпило съобщение в 04:45 часа на 06.09.2014г. в ОЦ при РДПБЗН - Стара Загора за наводнени жилищни сгради служителят е изпратен с товарен автомобил „Щаер" в с. Михайлово за извършване на евакуация на застрашени хора.

Служителят извършва спасителни действия при високи води. Плувайки в ледената и мътна вода достига до къщата на 93-годишна жена, която е трудноподвижна. Там установява, че застрашеното лице лежи на дюшек, който се носи по водата. Извършва евакуация плувайки обратно до автомобила и издърпвайки дюшека с пострадалата жена. Транспортира я до екип на ЦСМП, който не може да пристигне на място.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top