По магистралата до морето това лято - само в химически тоалетни

По магистралата до морето това лято - само в химически тоалетни

До 5 юли се очаква най-после пословичната АМ Тракия да бъде завършена и до Южното Черноморие да се стига по скоростен  3 лентов път. 170 километровият участък от Стара Загора до връзката с магистралата край Карнобат е пуст и безлюден покрай асфалта. Няма бензиностанции, няма ресторанти – все още, тъй като процедурите са по-бавни.

Така Агенция Пътна инфраструктура спешно обяви Обществена поръчка за монтиране на химически тоалетни на площадките за отдих по лот 2, 3, 4 и 5 от AM Тракия, т.е. от Стара Загора до Бургас и обратно.

Тази седмица офертите бяха отворени и се оказа, че кандидати за поставянето на хим. тоалетните са само 2 фирми – хасковска и софийска. Цялата поръчка е за разполагане на 44 химически тоалетни върху 22 площадки за отдих в участъка - от Стара Загора до Бургас. АПИ ще похарчи 150 хил. лв. без ДДС (или малко по-малко, в зависимост от ценовите предложения на фирмите) за тази временна мярка. Самото монтиране на тоалетните ще стане вероятно до средата на юли. Фирмата, която АПИ избере, ще бъде задължена да чисти химическите тоалетни 3 пъти седмично през летния сезон - от май до октомври и само 2 пъти на седмица през зимата. За да не бъдат крадени, кабинките ще бъдат бетонирани.

Трайното решение на проблема със санитарните нужди на пътуващите по магистралата от Стара Загора до Бургас ще дойде с построяването на бензиностанциите и крайпътните заведения на тези - вече обособени 22 от едната и толкова – от другата страна площадки за почивка. Но в момента са издадени разрешителни едва на 10 крайпътни заведения и бензиностанции, като се строи реално само една - в района на Нова Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top