Обсъдиха проблемите по съкратените пътнически влакове

Днес, в сградата на Областна администрация Стара Загора се проведе среща между заместник областния управител Маноил Манев и Благой Гаджев, Ръководител  пътнически център Стара Загора.

Срещата бе инициирана от Обласният управител инж. Георги Ранов по повод обявеното от Холдинг Български държавни железници ЕАД намаляване броя на движещите се пътнически влакове в различни региони на страната и в частност, промяната на графика на движение на влаковете в област Стара Загора.

По мнение на заместник областният управител Маноил Манев, единствено пълното  взаимодействие между представители на общински и държавни институции и Холдинг Български държавни железници ЕАД при огласяване на промените на влакови разписания от една страна,  и синхронизация на действията на общините при съставяне на новите разписания от друга, би помогнало за по-леко преодоляване на предприетите мерки за съкращаване броя на движещите се пътнически композиции.

Днешната среща е част от поредица такива, които Областният управител и неговите заместници ще проведат с кметовете на общините от областта.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top