Болницата отново може да остане без отопление

МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" отново може да остане без отопление, ако не бъдат покрити дължимите суми за природен газ в размер на над 210 000 лева. За това предупредиха от компанията доставчик на синьо гориво на здравното заведение "Овергаз Изток".

"Ако натрупаните задължения не бъдат изплатени през следващите дни, компанията ще бъде принудена да спре доставката на синьо гориво за здравното заведение на 15-ти януари 2015. До тази мярка се стига, след като през последните три зимни месеца лечебното заведение продължи да трупа задължения към газовото дружество", обясниха от компанията.

През април 2014 години задълженията на болницата за природен газ са били над 130 000 лева. По тази причина доставката е спряна. След поредица от разговори с ръководството на здравното заведение и с местната власт част от сумата е била изплатена и доставките на газ възобновени. От ноември насам обаче плащането на задълженията отново спира и сумата отново започва да нараства.

"Предстои начисляването на плащанията за януари и февруари, с което задълженията ще се увеличат (от 210 хиляди на 300 хиляди лева).

„Овергаз Изток" е наясно със затрудненото финансово състояние на МБАЛ „Проф. Стоян Киркович", но компанията няма наличния ресурс да продължи да кредитира болницата за своя сметка и за сметка на всички свои потребители", се казва в съобщението на "Овергаз Изток".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top