Стартира данъчната кампания в Стара Загора

7 клиенти подадоха данъчните си декларации през първия ден на данъчно-осигурителната кампания в офиса на НАП в Стара Загора. Една декларация е подадена от физическо лице по интернет. Само за ден, 106 клиента са заявили, че започват дейност като самоосигуряващи се лица от 2015г.

Тази година има нови и опростени формуляри на годишните данъчни декларации. Изцяло нови са приложенията: за получени и предоставени парични заеми (приложение № 11) и за ползване на данъчни облекчения (приложение №10). Всички актуални формуляри на видовете годишни декларации са налични в офисите ни в Стара Загора и Казанлък.

От НАП напомнят и за новия срок за ползване на отстъпката от 5% от данъка за довнасяне. Лицата, който подадат декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. онлайн ( с ПИК или електронен подпис), ще могат да платят по-малък размер на данъка за 2014г. Право на отстъпката имат лицата, които нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, към датата на подаване на данъчната декларация. Срокът за плащане на дължимият данък, независимо дали се ползва отстъпката, е 30 април 2015г.

Освен онлайн, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП. Безплатни формуляри са публикувани на www.nap.bg.

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.

Всички данъци се плащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълва кода за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет".

Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки са достъпни от сайта на НАП www.nap.bg.

Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор от кол центъра на приходната агенция на: 0700 18 700.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top