Стара Загора очаква израелски туристи и обмен на студенти с Израел

Израелски туристи започват да идват в Стара Загора. Те могат да посещават интересните обекти в града и да отсядат в СПА-хотелите на Старозагорските минерални бани, които са предпочитани от тях. Това сподели по време на срещата си с кмета на Стара Загора Живко Тодоров посланикът на Израел у нас Н. Пр. Шаул Камиса Раз.

По думите му, през 2015 г. е необходима кампания, която да привлече повече гости в региона. Очаква се през март да стартираме програма, в която главните акценти да бъдат селско стопанство, туризъм, здравеопазване, енергоспестяващитехнологии, дигитализиране на образователната система и др., каза още дипломатът. Освен това можем да промотираме знания в сферата на оценка на рисковете, сигурността и опазването на важните енергийни обекти на територията на региона, каза посланик Раз.

По думите му, когато политическата обстановка е стабилна и в България има по- голяма сигурност, тук ще идват много повече израелски предприемачи, ще има повече инвестиции в туризма, икономиката и селското стопанство.

Градът ви е пример за междуетнически отношения, за това как едно зряло общество се справя с тях в сложна обстановка, каза по време на срещата председателят на Организация на евреите в България "Шалом" Максим  Бенвенисти. Ще споделя това на 26 януари 2015 г. на заседание на Борда на европейския еврейски конгрес в Прага, в присъствието на ръководителите на  повечето европейски страни.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top