Днес връчват наградите „Добрият Самарянин“ под липите

Днес на официална церемония в залата на Държавна опера - Стара Загора ще бъдат връчени наградите на добротворци, направили нещо значимо за друг човек, изпаднал в нужда - "Добрия самарянин".

Призът е учреден от Сдружение „Самаряни", и е израз на високо признание към отделна личност или група от хора, които заслужават всеобщо обществено уважение в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

През изминалата година Сдружението получи девет номинации за добротворец на годината. Кой от тях ще получи уникалната статуетка „Добрият Самарянин" и кой ще грабне Отличието на общността „Добрият Самарянин", предрешено от онлайн гласуване, ще стане ясно тази вечер от 19,00 часа.

За първа година събитието ще има и благотворителен характер. Церемонията "Добрият Самарянин" ще подкрепи старозагорско семейство в борбата му с тежко онкологично заболяване. Средствата, събрани по време на церемонията ще бъдат дарени на Иванко Тодоров, баща на единадесетгодишната Гери, която прославя Стара Загора на не една музикална сцена.

Силвия Кацарова, Георги Дюлгеров, Гери Тодорова и ДМФ „Звездопад" ще пеят в подкрепа на каузата.

Дарение може да се прави чрез изпращане на SMS на номер 17 777 с кратък текст DMS SAMARITANS в подкрепа на каузата. По време на церемонията пък в залата на Държавна опера-Стара Загора ще бъдат разположени дарителски кутии!

Средства в помощ на Иванко могат да бъдат преведени на дарителска сметка:
IBAN: BG83UNCR70001520533134
BIC: UNCRBGSF
Титуляр на сметката: СНЦ "Самаряни"
С текст: за Иванко Тодоров

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top