Ремонтът на читалищи “Св.Климент Охридски“ на финала

Основният ремонт на сградата на най-голямото и най-старото старозагорско читалище "Свети Климент Охридски"е вече на финала, това обяви днес Петър Лозев, представител на регионално звено в Стара Загора за проект „Красива България" при МТСП.

Той обясни,че ремонтът включваше  подмяна на  електрическата и ВиК-инсталацията, дограмите - врати и прозорци, както и саниране и топлоизолиране на фасадите. На мястото на балкона се направи нова репетиционна зала. Общата стойност на направеното проекто-предложение е 298 626 лв., от които 99 742 лв. е финансирането от МТСП и 198 884 лв. съфинансиране от кандидата. Стойността на строително-монтажните работи е 268 763 лв., за обучение 14 932 лв. и за организация, оперативно управление и изпълнение от страна на ПКБ - 14 931 лв.

"Очакваме до една,две седмици ремонтът да приключи да се радваме на откриването на нашето читалище "Св.Климент Охридски",каза пред starozagorci.com Иван Аяров

Лозов обясни, че до 19 януари 2015 година общините, читалищата и държавните институции ще могат да кандидатстват по няколко направления.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top