Нека помогнем на Дядо Коледа

Помогни на Дядо Коледа. С този призив белобрадият старец се обърна към старозагорското Сдружение „Самаряни“ ,който стартираха акция за набиране на подаръци.Целта им е да зарадват, настанени в приемни семейства; деца, пострадали от насилие; деца, в риск от изоставяне.

Търсеният брой подаръци, които ще зарадват деца в неравностойно положение към момента е 113. От Сдружението дори разполагат със специален списък, лично изготвен от Дядо Коледа, решен да и тази година да зарадва абсолютно всички деца за Коледа. От този списък всеки, който желае и има възможност да се включи в акцията, може да се ориентира за дете на каква възраст да подготви подарък.

Крайният срок за изпращането им в офиса на Сдружението е този петък - 12 декември.

Ето и стъпките, които трябва да последвате, за да се включите в кампанията:

1. Да се сдобият със здрава, празна кутия от обувки (с размери приблизително 30/20/10 см, за да могат децата да получат подобни по обем подаръци).

2. В кутията да сложат НОВИ неща, необходими за детското ежедневие и такива, на които децата се радват, например: играчки, сладки неща, пособия за училище, детско облекло и др. В кутията те могат да оставят още писмо, снимка, рисунка или поздравителна картичка.

3. Кутията да опаковат красиво.

4.Да направят списък на подаръците, поставени в кутията;

5.Да донесат своя подарък, придружен с изготвения списък за съдържанието му, както и отбелязана възрастта и пола на детето, не по-късно от 12 декември, на адрес: гр. Стара Загора, бул. “Патриарх Евтимий” 57 (южен вход от към ул. “Братя Жекови”). Подаръците могат да бъдат изпратени и по куриер.

Акцията „Помогни на Дядо Коледа“ е част от кампанията на Сдружението „Дарявай и се забавлявай“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top