Стара Загора грейна в коледна премяна - СНИМКИ и ВИДЕО

От тази вечер в Стара Загора вече грее коледната украса на града. На площада пред Общината на общоградски празник по традиция Дядо Коледа и кметът Живко Тодоров и специалният гост министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова запалиха светлините на елхата и едновременно блесна цялата коледна украса в центъра на града.

Красива 17-метрова Коледна елха грейна тази вечер на площада пред Община Стара Загора. С много настроение и радост от предстоящите вълнуващи празници, след обратното отброяване на стотици деца от старозагорските детски градини и училища, Дядо Коледа и кметът Живко Тодоров запалиха с магическия жезъл светлините, които озариха площада. Преди това те поканиха белобрадия старец на сцената.

Коледните и Новогодишни тържества са най-хубавите, защото правим в края на годината равносметка и празнуваме, каза Живко Тодоров. Бъдете щастливи и много задружни, много хубави емоции и светли мигове с вашите семейства и близките ви хора и дано следващата година се случват по-хубави неща, пожела кметът. Той увери децата, че Дядо Коледа е голям приятел на Стара Загора и не пропуска да ги посети. Тодоров обеща, че от утре ще могат да ползвате и ледената пързалка, тъй като тази вечер беше натиснато копчето, за да може да се заледи за утрешния ден. За първи път жителите и гостите на града ще могат да се порадват на леденото удоволствие в центъра на града и да го ползват напълно свободно до 5 януари, всеки ден от 10.00 до 22.00 ч. При необходимост ще се предоставят и кънки за лед.

Ритуалът по запалването на светлинките започна с любими коледни песни в изпълнение на Детска музикална формация „Звездопад", Детски танцов състав „Тракийче" при НЧ „Георги Бакалов 1933" и малката старозагорска звезда - Гери, финалистка от „Шоуто. Малките старозагорци, изпълнили площада, заедно със своите родители.

„Нека то създаде празнично настроение на всички - малки и големи. Пожелавам ви весели празници! Нека дядо Коледа ви зарадва и да ви донесе желаните подаръци!", каза в словото си градоначалникът.

"Тази годинa, която изпращаме беше не лека, за съжаление и в днешния ден ни сполетяха много природни бедствия. Нядявам се обаче това да ни сплоти и да ни направи по единни, заедно да преодоляваме всички препятствия. Да си пожелаем по -позитивна, да преодолеем неволите и несгодите, заедно и с общи усилия. " - пожела и Лиляна Павлова. 

През целия месец декември Община Стара Загора обещава за тях много подаръци, много лакомства, много игри и много забавления. В края на седмицата ще бъде открит традиционният Коледен базар, след това детските коледни работилници, ще има още много изненади и празнично настроение.

Празникът завърши с много настроение, многоцветни илюминации и танци на площада. Красивите празнични илюминации повдигнаха настроението и заблестяха искрици в нетърпеливите детски очи.

На церемонията присъстваха още председателят на ОбС Емил Христов, областният управител Георги Ранов и заместниците му Мариана Кръстева и Маноил Манев, народни представители, общински съветници, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Йордан Николов, секретарят Цена Велкова и др.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top