EVN въведе резервна схема на захранване за Гълъбово

След изключване на подстанция „Гълъбово“ на ЕСО поради обилни валежи, EVN България въведе резервна схема на захранване за гр. Гълъбово и селата в района.

Ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България е нормална като EVN България остава в готовност за реакция в случай на усилване на валежите

Екипи на EVN България следят внимателно обстановката с цел бърза реакция в областите в Югоизточна България с оглед на обилните дъждове и наводнения през последните дни. По-сериозна е обстановката в Община Гълъбово, област Стара Загора, където поради преливане на р. Сазлия на 04.12.2014 г. се стигна до изклюване на подстанция “Гълъбово”, собственост и оперирана от Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

За да подсигури алтернативно захранване, EVN България въведе резервна схема за гр. Гълъбово и селата в района, съгласувано с Кризисния щаб към област Стара Загора като приоритетно се подава електрозахранване към важни социални обекти. Навсякъде дейностите се координират с местните и централни власти. Екипите и диспечерските центрове на EVN България съдействат на ЕСО, чиято подстанция „Гълъбово“ е от решаващо значение за нормалното възстановяване на захранване на клиентите в района. 

Информация: Пресцентър на EVN България

Снимка: БГНЕС

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top